jueves, 11 de agosto de 2016

Elements del pla: punts, rectes i plànols

Hola a tots i totes, comencem amb el temari de geometria.

Quan ens referim als elements del pla estem parlant dels elements bàsics que conformen la geometria, el punt de partida. Per tant, els elements bàsics són el punt, la recta i el pla.




El punt és un ens fonamental: això vol dir que solament es pot definir realitzant una comparació amb altres elements. D'aquest mode, el punt no es pot definir per si mateix, adquireix un significat a partir de la seua relació amb altres conceptes.
La geometria  altres dos ens fonamentals a més del punt: el pla i la recta, com deien abans. Així podem dir que una recta és una successió infinita de punts i que un pla és l'objecte ideal que alberga una quantitat infinita de punts i rectes.

El punt, d'aquest mode, és una figura que no té dimensions (no te volumen, longitud, amplada, etc.) i que, per tant, no pertany al mon físic. El que fa un punt en geometria es assenyalar una certa posició espacial que s'estableix a partir d'un sistema de coordenades.

Les rectes són ens unidimensionals, això vol dir que només presenten longitud però no amplada i es prolonguen en una mateixa dimensió. No tenen començament i tampoc fi. Podem dir que les rectes que tenen començament i fi són els SEGMENTS, formats per un nombre infinit de punts però delimitat per dos d'ells. En altres paraules, són una porció d'una recta.

Finalment, els plànols són elements que compten amb dues dimensions (longitud i amplada), estan formats per un infinit nombre de punts i rectes. Encara que el representem com si fora un rectangle, realment no hi  fi. Es representa amb una lletra majúscula.

No hay comentarios:

Publicar un comentario