martes, 23 de agosto de 2016

Elements de mesura i per a dibuixar

Hola a tots i totes

Avui anem a parlar sobre els elements de mesura i els elements per a dibuixar i resoldre problemes matemàtics.

Per ajudar-nos a dibuixar polígons, rectes, cercles i qualsevol figura, ens ajudem d'uns elements específicament dissenyats per a això. Aleshores, anem a explicar quals són i com funcionen.

Primerament, els elements més bàsic, la regla. La regla és una tableta recta, normalment té 15 o 30 cm., i permitent fer línies en qualsevol direcció.

També tenim dos elements que actuen junts o separats, l'esquadra i el cartabó. Aquests permiteixen dibuixar línies rectes, però també línies paral·leles i perpendiculars. A més a més, a causa de la seua forma, un amb dos angles de 45º i un de 90º, i l'altre amb un angle de 30º, un de 60º i l'últim de 90ºpermiteix dibuixar angles de les principals mesures sense ajuda d'un element especial per a angles.

   Cartabó                                           Esquadra

Per a mesurar angles concretament, tenim el transportador d'angles. Es tracta d'un semicercle amb la mesura de tots els angles, també existeixen transportadors de cercle complet.


Com deien abans, ací teniu la representació de tots els angles del transportador d'angles dibuixats amb esquadra i cartabó únicament.

Finalment, tenim un últim element que ens permet dibuixar cercles de qualsevol mesura, el compàs. El compàs va ser utilitzat com a element fonamental en viatges marítims des de fa milions d'anys. Va ser considerat com un element de vital importància i l'únic en el qual els mariners confiaven. Ells donaven per assentat que podia abolir naufragis i morts. En l'actualitat el compàs és un element que ens ajuda a dibuixar i resoldre una gran quantitat de problemes.










No hay comentarios:

Publicar un comentario